به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر، دبیر کارگاه آهنگ دیگر نخست با نگاهی به انقلاب نیما یوشیج عنوان کرد: با ظهور نیما، جریان شعر فارسی در مسیر جدیدی راه یافت و انواع شعر فارسی شکل گرفت؛ او راهی تازه را به شاعران پس از خود نشان داد تا آنان، هر یک به فراخورِ استعداد، توانایی و ذوق خویش، دنیاهای تازهای را تجربه کند.
غلامرضاابراهیمی ادامه داد: بعد از انقلاب نیما «زبان» به عنوان یکی از بنیادیترین ابزارهای زیباشناختی، در کانون توجه برخی از شاعران معاصر ایران قرار گرفت و در نزد آنان «زبانورزی» هدفِ اساسی شعر قلمداد شد.
وی با ترسیم جایگاه« شعر زبان»افزود:شاعران زبانگرا با تأکید بر تکنیک، پرهیز از استعارهپردازی و تزیینگرایی و فاصلهگیری از ادبیت در شعر، تلاش کردند تا شعری کاملاً متفاوت خلق کنند و راهی تازه را پیش چشم مخاطبان جدی شعر امروز بگشایند.
ابراهیمی با استناد به سخن« هایدگر» درباره جایگاه زبان خاطرنشان کرد: از نظرگاه هایدگر، «زبان خانه هستی است. ما با زبان سخن نمیگوییم ،بلکه این زبان است که با ما سخن میگوید».
وی تصریح کرد: زبان اصل یک حقیقت است که به همگان تعلق دارد. زبان بستر مناسب رشد کلمه است که میتواند گسترش یابد و زندگی کند یا بمیرد.
در بخش دوم کارگاه پس از معرفی منابع آموزشی و نقد ایران و جهان هر یک از شاعرانهماستانی علیرضا کاشف، سبحان زنگی، حبیب سیروس،محسن صلاحی، محمد ابراهیمی،محمدحسن زنگنه ، محمد صالح منصوری، باران تمیمی، مریم شیخیونی و فرخنده شهابی تازهترین سرودههای خود را قرائت کردند.
گفتنی است کارگاه شعر آهنگ دیگر دوشنبه هرهفته،ساعت۱۷ در حوزه هنری استان بوشهر میزبان شاعران و شیفتگان گلزار ادب فارسی است