در کارگاه شعر آهنگ دیگر حوزه هنری بوشهر

«بررسی جایگاه زنان در شعر معاصر»

«بررسی جایگاه زنان در شعر معاصر»
یکصد و هشتاد و دومین کارگاه شعر آهنگ دیگر با موضوع «جایگاه زنان در ادبیات معاصر» با استقبال پرشور شاعران و ادب دوستان در حوزه هنری استان بوشهر برگزار شد.
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
کد خبر :  ۳۵۱۶۵۴

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر، دبیر کارگاه آهنگ دیگر نخست با نگاهی به زنان قبل از مشروطیت عنوان کرد: تا قبل از انقلاب مشروطه به‌خاطر شرایط تاریخی و فرهنگ حاکم مرد سالاری، کمتر فرصت ظهور و بروز قابلیت‌های زنان در عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی و علی‌الخصوص ادبی بود؛ به طوری که اگر زنی عشق، احساسات و تمایلات اخلاقی‌ خود را در تابلوی کلامش نشان می‌داد، تمام گذشته و آینده‌اش تحت‌الشعاع قرار می‌گرفت.

غلامرضا‌ ابراهیمی با اشاره به تاثیر قیام مشروطه و انقلاب اسلامی در ورد زنان به عرصه‌های‌اجتماعی و ادبی داشت: با آغاز نهضت مشروطه و طلوع آفتاب انقلاب اسلامی کم‌کم زنان شاعر جرأت ابراز وجود پیدا کردند، مثلاً در بحبوبه مشروطه شاهد حضور پر رنگ زنان در ادبیات هستیم تا جایی که شعر می‌شود فریاد گلوی زنان و در دوره پهلوی اول و دوم این اتفاق پررنگ می‌شود و ما شاهد گوهرفشانی کسانی چون پروین اعتصامی، شمس کسمایی و عالم‌تاج قائم مقامی هستیم.

وی با اشاره به بازتاب انقلاب اسلامی در شعر زنان خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی آفتابی درخشان بود که تمامی رویدادهای ادبی و فرهنگی را تحت‌الشعاع قرار داد؛ وجود شاعرانی متعهد چون «طاهره صفار زاده، سپیده کاشانی، فاطمه راکعی، سیمین‌دخت وحیدی» نشان از جوشش خون انقلاب و بیداری اسلامی در شعر آنان است.

ایشان با اشاره گوهر عفت در زنان اظهار داشت: زن مظهر نجابت و گوهر عفت و پاکدامنی است که با نگاه زنانه و مادرانه به خلق تصاویر می‌پردازد؛ گاه یک شاعر در جایگاه مادری است که با مهر به تربیت جگرگوشه‌هایش می پردازد، گاه شاعری است آزادی‌خواه که اسارت، برده‌داری و به بند کشیدن زنان را فریاد می‌کند.

ابراهیمی در باره اصطلاح «حس زنانگی در شعر» عنوان کرد: شعر ماهیتی مستقل و جدای از زنانه و مردانه بودن دارد، اما مسلماً شعری که از زاویه دید یک زن و درک دنیای ویژه و ملزومات زنانگی سروده می‌شود، از ظرافت و لطافت بیشتری برخوردار است.

وی با اشاره به حس زنانگی در شعر پروین اعتصامی گفت: زنانگی در شعر پروین مانند زندگی مادران معصوم، در زیر پوششی از حجب و حیای شرقی خود را پنهان می‌کند.

دبیر کارگاه شعر آهنگ دیگر افزود: یکی از نشانه های زنانگی در شعر پروین پرداختن به حقوق زنان و دفاع از زنانی است که در بند اسارت و رنج نظام مرد سالاری نفس می‌کشند.

در بخش دوم کارگاه به نقد و بررسی غزلی از فاطمه میرزایی عضو کارگاه شعر آهنگ دیگر قرائت و محور آنان به نقد و تحلیل پرداخته شد.

در پایان این جلسه پربار هر یک از شاعران‌هم‌استانی علیرضا کاشف، سبحان زنگی، محسن صلاحی، حبیب سیروس، علیرضا کاشف، محمد ابراهیمی، محمد صالح منصوری، خداداد زهی، زهرا تعجب و مریم شیخیونی تازه‌ترین سروده‌های خود را قرائت کردند.

گفتنی است کارگاه شعر آهنگ دیگر دوشنبه هرهفته، ساعت ۱۷ در حوزه هنری استان بوشهر میزبان شاعران و شیفتگان گلزار ادب فارسی است.

ارسال نظر