با محوریت رویداد حسینیه مقاومت؛

محفل تخصصی «شعر هیئت» در بوشهر برگزار شد

محفل تخصصی «شعر هیئت» در بوشهر برگزار شد
  محفل تخصصی «شعر هئیت» با حضور مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر و شاعران آئینی و ستایشگران پهنه‌ی جنوب کشور، در حوزه هنری بوشهر برگزار شد
چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۵
کد خبر :  ۳۵۱۷۷۷


به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر، حجت‌الاسلام محمد قادری در محفل تخصصی «شعر هیئت» گفت: ویژگی عزاداری بوشهری این است که شاعر از شبه دوبیتی‌ها گرفته تا بحر طویل در هر قالبی شعر ارائه می دهد و به شرط انسجام معارف، قادر به پردازش می باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر ادامه داد: انتظار هست که شاعران آییینی در عرصه ادبیات در جهت رفع نیاز جامعه مداحی به تولید محصولاتی برای جامعه ستایشگری بپردازند.
در بخش دیگری از این مراسم، هاشم کرونی، از شاعران آئینی  به تشریح ابعاد مختلف شعر آئینی پرداخت و بر لزوم پرداختن به اشعار حماسی و فاخر دارای منابع معتبر مذهبی تأکید کرد و گفت: شعر آیینی در روزگار ما، فراتر از هر برهه ی تاریخی نقشی مهم به مثابه ی یک رسانه یافته و به مقتضای این نقش در جامعه ایفای وظیفه می کند.
وی افزود: همزمان با اهمیت یافتن شعر آیینی و نقش آن، معضلات و مشکلات در زمینه ی انتخاب نمونه ی مناسب و آفات استفاده از نمونه های نامناسب نیز فراتر از همیشه رخ می نماید که باید برای آن تدبیری اندیشید.
کرونی با اشاره به تعریف شعر آیینی و عاشورایی افزود: شعر عاشورایی بدان سبب که محتوایی اعتقادی دارد و با باورهای مقدس جمعی سر و کار دارد، علاوه بر بایدها و نبایدهای شعری ملزم به رعایت بایدها و نبایدهای اعتقادی نیز هست.
وی با اشاره به اینکه شعر یکی از رسانه ای مردم به شمار می رود گفت: گرچه در گذشته ی تاریخی ما شعر همدم و همراه مردم بوده است اما در حل حاضر با انبوه امکانات رسانه ای‌، شعریکی از انتخاب های مختلف مردم است و اگر مخاطب با شعری غامض و پیچیده روبرو باشد به راحتی می تواند به سراغ دیگر انتخاب ها برود.
کرونی عنوان کرد: به سلیقه همین مساله سبب می شود که برخی مداحان در انتخاب اشعار به سراغ اشعار ساده و عام فهم بروند و از شعرهای غامض، ولو با مفاهیم متعالی پرهیز کنند.
این پژوهشگر با اشاره به صحبت های مقام معظم رهبری در آسیب شناسی وضعیت مداحی به این نکته اشاره داشته و با ان مخالفت کرده اند که علاوه بر شان رهبری سخن ایشان از باب شان سخن شناسی و ادیب بودنشان نیز قابل تامل است.

این شاعر خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسایلی که باید بدان توجه داشت لزوم تعادل در پرداختن به گونه های مختلف شعر آیینی و عاشورایی است. از انجا که ما عاشورا را حقیقتی جامع‌الاطراف و دارای وجوه و ابعاد گونه‌گونی می دانیم که در کنار یکدیگر منشور عاشورا و بازتاب دهنده ی خورشید حقیقت وجود حضرت سیدالشهدا مولا‌اباعبدالله الحسین علیه السلامند لذا بایستی در سرایش به شیوه ای عمل کنیم که مداحان و نغمه خوانان دستشان برای پرداختن به همه ی زوایا باز باشد.
هاشم کرونی اضافه کرد: در این میان دو گونه ی شعر عاشورایی حماسی و عاطفی از دیرباز رواج داشته اند و شاعران آثار متعددی در این فضاها خلق کرده اند. این اتفاق در روزگار ما به کمرنگی گونه ی حماسی و پر‌رنگی بعد عاطفی انجامیده است.
در خاتمه‌ی این نشست که با اجرای شاعر و پژوهشگر بوشهری سبحان زنگی همراه بود دبیراجرایی روز ستایشگری بوشهر و مداح اهل بیت عصمت و طهارت علیرضا پولاد، ضمن تبریک فرا رسیدن میلاد حضرت امام علی (علیه‌السلام) و آغاز ایام البیض به ارائه گزارشی از نحوه‌ی اطلاع‌رسانی، دریافت و داوری و چینش آثار در بخش‌های مختلف پرداخت.
در پایان برنامه  محمود موجی ، عقیل نجار ، محمد باقر مزارعی و دیگر شاعران به شعرخوانی پرداختند. 

لازم به ذکر است که این محفل آیینی ویژه گرامیداشت ارتحال ناخدا عباس دریانور در سالن اجتماعات حوزه هنری بوشهر برگزار شد.

ارسال نظر