
دبیر کارگاه نخست با تاکید بر ضرورت نوآوری در شعر عنوان کرد: خلاقیت در شعر به معنی توانایی و پتانسیل زبان در «آفرینش موقعیتهای نو» است ؛ در واقع نوآوری خود ایجاد و پدیده شکل گرفته در حوزه «زبان» است.
غلامرضا ابراهیمی عنوان کرد: خلاقیت و نوآوری در شعر، منجر به آفرینش مفاهیم از پیش تعریفشده، نمیشود؛ بلکه این کنش شعری ما را به خلق « زبان مولد» و « مفاهیم خودساخته» رهنمون میسازد.
وی اضافه کرد: شعر ناب، باید توانایی اداره کردن چندین کارکرد همزمان زبانی و اندیشگانی را داشته باشد و خلاقیت و نوآوری را به تغییرات و حرکتهای عمیق در لایههای زیرین زبان توسعه بخشد.
ایشان با تأکید بر موقعیتشناسی در شعر خاطرنشان کرد: تغییر ناگهانی در جریان نوآوری شعر، موقعیت یک متن را از بنیان تغییر خواهد داد و کل ژانر شعر را از تغییرات جزیی و تدریجی به سمت ناگهانی، پرتاب خواهد کرد.
ابراهیمی با اشاره بر عدم ایستایی شاعر در جریان شعر امروز افزود: بعضی از شاعران بخاطر رضایت مندی از نوآوری تثبیت شده در گذشته شعر، دچار نوعی «ایستایی» میشوند؛ لذا اگر شاعر که بخش جدایی ناپذیر شعر است، ایستایی فرهنگی را بپذیرد، شعر امروز «گروگان گذشته» میشود.
در بخش دوم کارگاه ، پس از معرفی منابع ادبی ،به نقد و بررسی شعری از « زهرا فولادی» پرداخته شد.
در پایان هریک از شاعران هم استانی«بهراد باغبانینیک، حبیب سیروس، احمداحمدی، حسین لطفینیا، محمدحسن زنگنه و مریم شیخیونی» به شعرخوانی پرداختند و اشعار آنان مورد نقد و تحلیل قرار گرفت.
شایان ذکر است کارگاه شعر آهنگ دیگر «دوشنبه هر هفته ساعت ۱۷» واقع در طبقه اول حوزه هنری استان بوشهر میزبان شاعران و شیفتگان گلزار ادب پارسی است.