پای درد دل های رییس حوزه هنری بوشهر
حاضریم سینما بهمن را با مشارکت شرکت توزیع نیروی برق اداره کنیم
نسل جوان انگار با سالن سینما قهر است و میل دارد تا در منزل پای تلویزیون بنشیند و با تازه ترین فیلم ها و بازی ها وقت خود را پر کند. با اینکه سینما بهمن به روزترین فیلم های ایران
آیا روزگار سینما در بوشهر به پایان رسیده است؟ روزگار سالن های عریض و طویل، پرده های نقره ای رنگ بزرگ، هلهله و سوت و کف تماشاچیان مشتاق و فیلم هایی که زن و مرد و کوچک و جوان را بعدازظهرها و شب ها به طرف سالن سینما می کشاند.
بوشهری ها با سینما بهمن (فانوس) خاطره ها دارند. حالا سینما فانوس «بهمن» با ساختمان بزرگ و شیکش برای سینماروهای حرفه ای دهه ی 50 نوستالژی شده است. تماشاچیانی که مشتاقانه مقابل گیشه صف می کشیدند تا تازه ترین تولیدات سینمایی ایران و جهان را به نظاره بنشینند.
سینما بهمن «فانوس» روزگاران پرفراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. از آتش سوزی ها و تعطیل شدن ها گرفته تا روزگار رونق و آبادی .
حکایت این سینمای کهنه کار، حالا برای خود تاریخی شده است. تاریخی با تلخ و شیرینی ها و کامیابی ها و ناکامی ها.
سینما بهمن چند سالی است که بازسازی شده است. مجتمع بزرگی که متشکل از 1 سالن بزرگ 400 نفره و 2 سالن کوچک و ساختمان اداری و کافی شاپ و ... .
اما حکایت این روزهای این سینما حکایت غمباریست. سالن خلوت و صندلی های بدون تماشاگر و هزینه های سرسام آوری که متولیان آن را به ستوه آورده است؛ می رود تا این مرکز مهم فرهنگی شهر را به تعطیلی بکشاند.
سید محمد سید زاده حالا چند سالی است که مسئولیت حوزه هنری بوشهر و سینما بهمن را بر عهده دارد. مدیری که تلاش های مضاعفش برای روشن ماندن چراغ های این سینما ستودنی و قابل ستایش است.
او در این سال ها با مشکلات بسیاری مواجه بوده است. اما همه این مشکلات را پشت سر گذاشته است. او از بی رونقی این روزهای سینما و هزینه های سرسام اورش درد دل های بسیاری دارد:
«سینما بهمن با کمبود تماشاگران روبرو است. مردم شوق چندانی به تماشای فیلم ندارند. این عدم اقبال می تواند دلایل زیادی داشته باشد. از توسعه و پیشرفت تفریحات و سرگرمی های دیجیتال و الکترونیک گرفته تا عدم فیلم های جذاب و مخاطب پسند.
نسل جوان انگار با سالن سینما قهر است و میل دارد تا در منزل پای تلویزیون بنشیند و با تازه ترین فیلم ها و بازی ها وقت خود را پر کند. با اینکه سینما بهمن به روزترین فیلم های ایران را همزمان با تهران اکران می کند، اما اغلب سانس ها ، سالن سینما خالی از تماشاگر است و ما ناچاریم یک فیلم را برای چند تماشاچی به نمایش بگذاریم.
رئیس حوزه هنری در این رابطه می افزاید: « بارها اتفاق افتاده است که ما، فیلم را برای یک نفر به نمایش گذاشته ایم. یعنی این همه هزینه از هزینه کارکنان سینما تا هزینه برق، فقط برای یک نفر پرداخت کرده ایم و این یعنی ضرر و خسارت.»
اسم برق که برده می شود ، سیدزاده سفره دلش باز می گردد:« عمده ترین مشکل این سینما، هزینه سرسام اور برق است. با اینکه اداره برق تا امروز با ما همکاری های بسیاری داشته است اما این هزینه ها ما را با مشکلات عمده ای روبرو کرده است.»
او در این رابطه می افزاید: « با اینکه از بدهی های خود به شرکت توزیع نیروی برق ، 13 میلیون آن تاکنون پرداخته کرده ایم اما این سینما هنوز27 میلیون تومان بدهکار می باشد و این بدهی برای ما رقم سنگینی است.»
سیدزاده آمارهای وحشتناکی از عدم فروش سینما و هزینه های جاری آن دارد. آمارهایی که می توانند برای مسئولین دلسوز استان قابل تامل باشد:
« فروش ما در تیرماه 1391 یک میلیون و 330 هزار تومان بوده است ؛ با یک میلیون و 700 هزار تومان درآمد جانبی سالن ها شامل اجاره سالن برای همایش ها و فروش نیم بها . اما در عوض هزینه جاری سینما بدون احتساب آب، برق و تلفن شش میلیون و چهارصد و چهارده هزار تومان براورد شده است، که برق تنها هم خود دو میلیون برای ما هزینه بر جای گذاشته است.
فروش بلیط در مردادماه همین حکایت را دارد. 382 هزار تومان فروش بلیط داشته ایم و درآمد جانبی آن هم مبلغ یک میلیون و 500 هزار تومان بوده است که هزینه سینما بدون احتساب آب، برق و تلفن 11 میلیون و چهارصد هزار تومان بوده است.»
او آمار درآمد و هزینه شهریورماه را نیز اینگونه برمی شمرد:
در شهریورماه با آنکه یک هفته آخر آن اکران کلاه قرمزی داشته ایم فروش بلیط 3 میلیون و 900 هزار تومان بوده و 1 میلیون و 500 هزار تومان نیز درآمد جانبی، که هزینه ها نیز بدون احتساب هزینه آب، برق و تلفن 6 میلیون و 700 هزار تومان بوده است.
سید زاده می گوید: حالا با این آمار و ارقام و این هزینه های سرسام آور و عدم استقبال مردم ؛ این سینما باید چگونه اداره شود؟ »
این مسئول فرهنگی شهر در ادامه می افزاید: عمده ترین هزینه سینما، هزینه برق است که علیرغم همکاری های مسئولین آن، اما هزینه های ان کاهش نیافته است. ضمن اینکه ما در تابستان حتی ژنراتورهای خود سینما را برای صرفه جوئی در مصرف برق روشن کرده ایم.»
سیدزاده اما پیشنهادی هم دارد او می گوید: «حاضریم سینما را با مشارکت شرکت برق اداره کنیم. چرا که ادامه کار برای ما به تنهایی غیر قابل تحمل شده است.»
وی همچنین از طرح های خود برای رونق یافتن سالن سینما بهمن می گوید: از فروش بلیط های نیم بها به ادارات و سازمان های دولتی گرفته تا اجاره سالن های دیگر مجتمع برای همایش ها و سمینارهای مختلف.
سیدزاده در این رابطه می گوید:
«ما تاکنون پیشنهادات بسیاری به ادارات و سازمان های دولتی برای خرید نیم بهای بلیط ارائه کرده ایم که متأسفانه با اقبال چندانی روبرو نشده است. شهرداری و سایر ادارات می توانند با خرید نیم بهای سینما هم در حمایت از یک مرکز فرهنگی سهیم باشند و هم در آشتی دادن خانواده های کارکنان خود با سینما مشارکت کنند .
وی ضمن تشکر و قدردانی از اداره کل تأمین اجتماعی استان و همچنین سازمان نظام مهندسی که در این مدت همکاری های خوبی در خرید بلیط نیم بها داشته اند. از سایر ادارات و سازمان های دولتی می خواهد تا در این حرکت فرهنگی و ادامه ی جریان زندگی سینما بهمن مشارکت داشته باشند . او معتقد است: « شهر بدون سینما ، شهری بی تکاپو و بی رونق است . باید جریان زندگی را در سالن های سینماهای این شهربا کمک همدیگر زنده و پویا نگاه داریم و این مهم فقط توجه مسئولین می طلبد و بس .
سیدزاده در پایان از خاطرات خوبی که از فروش برخی از فیلم ها دارد برایمان می گوید .فیلم های پر فروشی که سال های پر رونق سینما بهمن را تداعی می کرده است.
او از فیلم های ملک سلیمان، ورود آقایان ممنوع، اخراجی ها و این اواخر کلاه قرمزی به عنوان پر فروش های سینما بهمن در سال های اخیر یاد می کند و می گوید: « هم اکنون این سینما با اکران فیلم کلاه قرمزی آمادگی آن دارد تا با فروش بلیط نیم بها به ادارات، مهدکودک ها و مدارس، زمینه های تماشای آن را به فرزندان این شهر فراهم نماید. »
سیدزاده حرف های ناگفته ی بسیاری دارد . از مشکلاتی که پشت سر گذاشته است و سختی هایی که پیش رو دارد. اما اظهار امیدواری می کند که با حمایت مسئولین استان، می تواند همچنان این سینما را که با تاریخ، فرهنگ و خاطرات مردم عجین شده است، سرزنده و فعال نگاه دارد. / منبع : پیام عسلویه