به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، امید پارسایی فر با اشاره به این کتاب بیان کرد: کتاب مولود نامه امیر المؤمنین علی (ع) منسوب به ابو مخنف لوط بن یحیی ازدی از مورخان نامدار قرن دوم هجری و ترجمه حجت السلام محمد تقی موسوی از دانشمندان دشتستانی استان بوشهر در قرن سیزده هجری قمری ترجمه شده است.
وی افزود: این کتاب توسط حسین مهتدی پژوهشگر استان بوشهر مورد تصحیح، تعلیق و بازنگارش دقیق علمی قرار گرفته است.
پارسایی فر با اشاره به موضوع کتاب عنوان کرد: «مولود نامه» با موضوع آفرینش پیامبر (ص) و امام علی (ع) قبل از خلقت حضرت آدم (ع) شروع می شود؛ سپس به داستان ولادت امام علی (ع) تا هجرت ایشان از مکه به مدینه و ازدواج ایشان با حضرت فاطمه الزهرا (س) می پردازد.
وی افزود: این کتاب در 296 صفحه، با مقدمه و نگارشی از آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر، توسط انتشارات کلام ماندگار و در سال 1398 به همت حوزه هنری استان بوشهر چاپ رسیده است.
پارسایی فر با اشاره به مراسم «مولودی خوانی» گفت: یکی از پدیده های هنر اسلامی در استان بوشهر، مراسم پرمعنویت «مولودی خوانی» است که از دیرباز در تاریخ این استان فرهنگی و حماسی، جایگاه ویژه ای داشته است. این اثر، در مساجد و حسینیه های شهرستان دشتستان، در مراسم و آیین های مربوط به حضرت امیرالمؤمنین (ع) به صورت جمعی و با نوا و آهنگی خاص خوانده و قرائت می شود.
وی در پایان گفت: یکی از رسالت های حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر معرفی و نشر آثاری است که ارتباط عمیق ایمان و باورهای دینی مردمان سرفراز این نقطه از سرزمین اسلامی را با اندیشه و فرهنگ غنی الهی نشان دهد که مولود نامه امام علی (ع) از نمونه آثاری است که مؤید این موضوع است.