به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، منتقد نشست با اشاره به نویسنده این نمایش بیان کرد: آرتور میلر از بزرگان ادبیات در قرن بیستم است و نمایشنامه و داستان "مرگ فروشنده" اثر نمایشنامه نویس آمریکایی برای وی شهرت زیادی به ارمغان آورده است؛ این اثر تاکنون بیش از دویست بار در نقاط مختلف دنیا روی صحنه اجرا شده است.
جواد متین افزود: این نویسنده آثاری نظیر "جادوگران شهر سلیم "، "قیمت"، " دشمن مردم"، "آخرین یانکی" ، "شیشه شکسته"، "پایان تصویر"، "پس از پائیز" و "مردی که همه خوششانسیها را داشت" را در کارنامه خود دارد.
وی با اشاره به موضوع این نمایش گفت: "مرگ فروشنده" روایتگر زندگی دستفروش پیری است که از کار افتاده و پذیرش این موضوع برایش غیر ممکن است. همانگونه که از نام او برمیآید ویلی مردی از طبقه فرودست جامعه است.
متین ادامه داد: به این نمایشنامه از زوایای مختلفی نگاه شده است. اما در اجرای نادر برهانی مرند علاوه بر نگاه انتقادی به نظام سرمایهداری جامعه آمریکا، به نهاد خانواده بعنوان اساسی ترین نهاد اجتماعی بصورت ویژه پرداخته میشود.
وی با اشاره به کارگردان این نمایش اظهار داشت: برهانی مرند کارگردان توانایی است که ظرفیت و توان خود در ساخت نمایشهای مثل "رمولوس کبیر"، "کابوسهای یک بازنشستهی خائن ترسو" و... نشان داده است.
منتقد این نشست گفت: نمایش "مرگ فروشنده" علیرغم رعایت زیبائی شناسی در بکارگیری در عناصری مثل دکور، نور، موسیقی، لباس، گریم و طراحی در کارگردانی برای جذب مخاطب، اما به دلیل عدم استفاده از ریتم مناسب لحظات ملالآوری را برای تماشاگر بوجود می آورد.
متین با اشاره به بازیگران این نمایش بیان کرد: انتخاب بازیگران در ارتباط با کارآکترهای خلق شده در نمایشنامه "مرگ فروشنده" میلر و تقابل و تضاد انتخابها، و همچنین قرار دادن ویلی لومان در گستره وسیع دکور با ابعاد بزرگ که نشاندهنده کوچکی شخصیت در مقابل نظام سرمایهداری و کوچک بودن شخص در مقابل سیستم است نشان از هوشیاری کارگردان است.
وی افزود: نادر برهانی مرند از میان انتخابهای فراوانی که داشته بهترین استفاده را برده و اثری با کیفیت و استاندارد عرضه کرده که مخاطب در مواجهه با آن رضایتمند است.
متین با اشاره به برگزاری این نشست های هفتگی گفت: نشست های نقد و بررسی تئاتر سه شنبه هر هفته در حوزه هنری استان بوشهر برگزار می شود و ورود برای عموم آزاد است.