بیست و هشتمین نشست واحد نمایش حوزه هنری بوشهر و کانون ملی منتقدان تئاتر ایران،

نشست نقد و بررسی ‌"هزار شلاق" در بوشهر برگزار شد

نشست نقد و بررسی ‌
نمایش "هزار شلاق" به کارگردانی"احسان ملکی" روز سه ‌شنبه ۱۸ تیر ماه با حضور جواد متین منتقد حوزه هنری و جمعی از هنرمندان و علاقه مندان به تئاتر در سالن اجتماعات حوزه هنری استان بوشهر مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
چهارشنبه ۱۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۰
کد خبر :  ۳۸۳۳۳

به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، منتقد این نشست، در رابطه با نمایش "هزار شلاق" گفت: این نمایش روایت حیات سیصد ساله اسبی به نام گرنگ است که در طول تاریخ هزار شلاق بر گرده او فرود آمده و مصائب و رویدادهای مختلفی را از سر گذرانده است.

جواد متین افزود: این اسب زندگی خود را از انتهای زندیه و قاجار تا غائله مشروطه در خیابان لاله زار تهران روایت می‌کند. 

وی با اشاره به کارگردانی این نمایش اظهار داشت: کارگردان این نمایش با توجه به روایت بخش‌های مهمی از تاریخ این کشور پهناور به سراغ شیوه‌های اجرای نمایش ایرانی رفته و البته با نگاهی معاصر تر، از ساختار نمایش مدرن، بهره برده است.

متین افزود: این نمایش از انواع هنر اجرا در ایران اعم از پرده‌خوانی، نقالی، تعزیه، کتل‌گردانی بهره می‌برد و از قضا به کارگیری از این تکنیک‌های هنر نمایش ایرانی بسیار در خور و شایسته محتوای اثر است.

وی با اشاره به نمایشنامه این اثر بیان کرد: انتخاب "هزار شلاق" بعنوان نام نمایش و "کرنگ" بعنوان شخصیت اصلی این نمایش هوشمندانه است. کرنگ نام اسبی است که تمام رنگ موی او قهوه‌ای است و حتی یک تار مویی به رنگ دیگری ندارد. یکدست بودن رنگ مو و پوست تن پنج کرنگ حاضر در نمایش به توده بودن و تحت سلطه بودن و تازیانه خوردنشان در تمام طول تاریخ صحه گذاشته و نمایش را باورپذیرتر می‌کند.

متین افزود‌: طراحی صحنه و استفاده از علم در صحنه در هیئت و هیبت اسبی که تمام صحنه را در بر گرفته و در طول نمایش با کارکردها و ویژگی های خاصی در معنا بخشی اثر نقش آفرینی می‌کند، از دیگر نقاط قوت این اثر است.

وی با بیان اینکه در تمام طول نمایش ما و کرنگ در یک امتزاج معنایی در تاریخ پر از حادثه این خاک قدم می‌زنیم گفت: در این نمایش از به قدرت رسیدن آقا محمد خان قاجار گرفته تا صدارت امیرکبیر، وضعیت رعایا، کشته شدن میرزا تقی خان در حمام فین کاشان، به قدرت رسیدن ناصرالدین شاه و مشروطه‌خواهی تا خرافات لانه کرده در چشمخانه 20 هزار کرمانی را می‌بینیم و تعریف می‌کنیم.

متین با اشاره به شیوه اجرایی در این نمایش اظهار داشت: فاصله مناسب کارگردان از موضوع و انتخاب قالب کمدی به ایجاد تفکر در تماشاگر کمک می‌کند.

وی افزود: کارگردان تماشاگر را می‌خنداند شاید بسیار سطحی تر از آن طنز موجود در ادبیات اجتماعی و کوچه بازار اما این طنز تلخ است.

منتقد این نشست با اشاره به بازیگران نمایش عنوان کرد: علیرغم ایرانی بودن نمایش و بهره بردن از هنر اجرای نمایش ایرانی ولی بازی بازیگران پاستورال و تئاتری، باور پذیر و دارای مختصات و هندسه تعریف مناسب کارآکتر بود.

متین ادامه داد: بازی هر بازیگر بعنوان یک شخصیت، به قاعده با لایه‌های برآمده از قشر و طبقه اجتماعی و همچنین جغرافیا و تاریخ توالی رویداد بوده و نمایش را جذاب و اثر گذار کرده بود.

وی در پایان گفت: در کل همانگونه که این نمایش با رعایت مناسب اصول علمی و عملی دنیای تئاتر امروز ایران به موفقیت رسید، می توان از آن، بعنوان یک الگوی مناسب برای تولید نمایش مبتنی بر هنر اجرای ایرانی بهره برد.

 

ارسال نظر

پربازدید ها

صفحه خبر - عکس مطالب بیشتر

صفحه خبر - تماشاخانه مطالب بیشتر