به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، حسین زارعی در این نشست، ترجمه آثار داستانی را یکی از دغدغه نویسندگان اظهار کرد و گفت: باید آثار برجسته داستانی همچون آثار "حبیب احمدزاده" ترجمه شود و به دست مخاطبان خارج از کشور برسد.
بیژن کیا با اشاره به ادبیات انقلاب اسلامی و مولفه های آن، اظهار داشت: اتحادیه انجمن های اهل قلم کشور باید در جهت تبادل اندیشه ها و قدم برداشتن برای تعالی و انتشار آثار ادبی در جهان با هم همکاری کنند.
وی به همبستگی و وابستگی ادبیات قبل و بعد از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نویسندگان دهه چهل و پنجاه در ادبیات انقلاب اسلامی تاثیرگذار بودند.
کیا با اشاره به ادبیات دفاع مقدس اظهار داشت: با فاصله کمی از انقلاب اسلامی بحث جنگ و سپس ادبیات پایداری شکل گرفت و پس از آن در قالب ادبیات داستانی خود را نشان داد و بعد از جنگ با ادبیات عرفان روبه رو شد.
وی ادامه داد: شکل بعدی ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات اجتماعی است که ریشه در دهه ۴۰ و ۵۰ دارد؛ ادبیاتی که به روی آرمانهای خود یعنی عدالت اجتماعی تکیه و پافشاری داشته و پس از آن با ادبیات آیینی روبه رو شد.
بیژن کیا افزود: شکل جدید ادبیات انقلاب اسلامی بازخوانی انقلاب اسلامی است مانند فیلم سینمایی «ایستاده در غبار» که به زندگی حاج احمد متوسلیان می پردازد.
در انتهای این نشست به پرسش و پاسخ پرداخته شد.