
این نمایش که به واقعه تاریخی جنگ خندق و رویارویی امام علی (ع) با عمربن عبدوود میپردازد، تلاش دارد تا پیامهای عمیقی در باب اخلاق، جوانمردی و غلبه بر نفس را به مخاطب منتقل کند. در این گفتوگو، شیما جوادپور از چالشهای کارگردانی، پیام اصلی نمایش و اهمیت اجرای آن در ماه مبارک رمضان سخن میگوید.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر، شیما جوادپور درباره پیام اصلی نمایش گفت: «این اثر به وقایع تاریخی جنگ خندق برمیگردد، زمانی که امام علی (ع) در مقابله با عمربن عبدوود قرار میگیرد. لحظهای که علی (ع) بر عمربن عبدوود غلبه میکند، شمشیرش را به زمین میاندازد و از او فاصله میگیرد. این عمل نمادی از این است که او نمیخواهد به خاطر خشم شخصی، دست به قتل بزند. پس از فروکش کردن خشم، به او بازمیگردد و او را میکشد. این رفتار علی (ع) پیامی عمیق دارد: انسانها باید همیشه خالق هستی را ناظر بر اعمال خود ببینند و بر نفس خویش غلبه کنند.»
جوادپور در خصوص چالشهای کارگردانی این نمایش بیان کرد: «به عنوان کارگردان، تمام تلاشم را کردم تا روح حماسه و جوانمردی امام علی (ع) را به تمامی عناصر نمایش منتقل کنم. همکاری با بازیگران توانمندی چون احمدرضا قربانی و سید اکبر موسوی، که از پیشکسوتان تئاتر و تعزیه هستند، تجربهای بسیار ارزشمند بود. همچنین، حضور سهیل عرب، بازیگر جوان و مستعد بوشهری، به نمایش انرژی و تازگی بخشید.»
او همچنین اعلام کرد: «نمایش «عمربن عبدوود» به مدت سه شب، از تاریخ ۲۲ تا ۲۴ اسفندماه، ساعت ۲۰ در مجموعه تئاتر شهر، پلاتو استاد صغیری، به شیوه اجرای خوانی به روی صحنه رفت. امیدوارم که اجرای این اثر در ماه مبارک رمضان، فرصتی ویژه برای ارتباط مخاطبان با پیامهای عمیق نمایش فراهم کند.»
جوادپور همچنین از حضور دکتر ایرج صغیری، پدر نمایشهای آیینی ایران و خالق نمایش «قلندرخونه»، به همراه پیشکسوتان تئاتر، آقایان عباس جوادی و محسن مکاریان، و نیز حجت محمدی، مجری توانمند صداوسیمای استان.....،در شب اول نمایش ابراز خرسندی کرد و آن را نشاندهنده علاقه مخاطبان و اهالی هنر به وقایع تاریخی در قالب نمایش دانست.
شیما جواد پور با اشاره به اینکه در پایان اجرای نمایش استاد ایرج صغیری ضمن تایید و تقدیر از متن نمایشی افزود : استاد صغیری از بازیهای قدرتمند بازیگران تقدیر و از اینکه نسل جوان با انگیزه و تلاش دست به خلق چنین آثاری می زنند اعلام خرسندی نمود)که این صحبت باعث خوشحالی ما و گروه شد.
این نویسنده و کارگردان، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره استاد پیشکسوت و مدرس تئاتر، مهرداد ابروان، و تاکید او بر اهمیت اخلاق در هنر، حضور بزرگان تئاتر را در جمع تماشاچیان ارزشمند خواند و اجرای شب اول این نمایش را با احترام به استادش مهرداد ابروان، به استاد ایرج صغیری، پدر نمایشهای آیینی ایران، تقدیم کرد.»