به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر، دبیر کارگاه آهنگ دیگر نخست با بیان «پیشینهشعرفاطمی» عنوان کرد: سرودن شعر برای حضرت زهرا (س) در تاریخ ادبیات فارسی سابقهای کمرنگ دارد؛ البته باید خلق و رشد شعبه ویژه از شعر فاطمی را از ویژگیهای شعر بعد از انقلاب اسلامی دانست که به راستی شاعران امروز، کاستی تاریخی سرودن شعر فاطمی را جبران کردند.
غلامرضاابراهیمی اظهار داشت: مهمترین نمونههای شعر فاطمی را در قرن پنجم هجری باید در دیوان ناصرخسرو قبادیانی جستجو کرد. ناصر خسرو که نماینده رسمی فاطمیان مصر و شیعیان اسماعیلی مذهب بود، در شعرهایش توجه ویژهای به مدح و منقبت حضرت زهرا (س) داشته تا از این طریق ابراز ارادتی هم به خلفای فاطمی کند.
ایشان افزود: در میان شاعران قرن هشتم، باید به شعری از ابن یمین شاعر شیعی اشاره کنیم که به صورت خاص به حضرت فاطمه (س) اشاره دارد؛ این شعر اشاره به روایتیست که در آن چون خاتون محشر، یعنی حضرت فاطمه از محشر گذر میکند، دستور میآید که همه زن و مرد چشم بربندند.
ابراهیمی با توجه به استقبال شعر معاصر از شعر فاطمی بیان داشت: در شعر معاصر شاعران آیینی بهطور ویژه به ساحت مقدس زهرای اطهر توجه و ارادت نشان دادند.
دبیر کارگاه آهنگ دیگر افزود: از شاعرانی که در روزگار ما شعرهای فاطمی ماندگار سرودهاند میتوان به محمدحسین شهریار، طاهره صفارزاده، سیدعلی موسوی گرمارودی، سیدحسن حسینی، علیرضا قزوه، احمد عزیزی، غلامرضا شکوهی، علی انسانی، مرتضی امیری اسفندقه، مهدی رحیمی، سید حمیدرضا برقعی و... اشاره کرد
در بخش دوم جلسه به نقدوتحلیل شعری از بهراد باغبانینیک و غزلی از محمد صالح منصوری از اعضای فعال کارگاه پرداخته شد.
در پایان کارگاه هر یک از شاعران هم استانی «محمد مرادی، حبیب سیروس، محمد امینی، خداداد زهی، پیمان عباسی، زهرا تعجب، مریم شیخیونی، هاجر خواجه و نرجس بحران» آخرین اشعار خود را قرائت کردند و در مورد آنان به تحلیل و بررسی نشستند.
گفتنی است کارگاه شعر آهنگ دیگر دوشنبه هرهفته، ساعت ۱۷ در حوزه هنری استان بوشهر میزبان شاعران و شیفتگان گلزار ادب فارسی است.