هفتاد و هشتمین جلسه آهنگ دیگر به مناسب ایام سوگواری سالار شهیدان، به بررسی شعر عاشورایی و نقد و تحلیل اشعار عاشورایی منتخبین سوگواره از عرشیان نینوا در سه دوره گذشته، اختصاص یافت.
دبیر کارگاه شعر آهنگ دیگر با تعریفی از شعر عاشورایی گفت: شعر عاشورایی شعریست که روح ایثار، آزادگی و بیداری را به کالبد جامعه بدمد و سیمای «امام عاشورا» را با صلابت و اقتدار به تصویر بکشد.
غلامرضا ابراهیمی افزود: شعر عاشورایی به مثابهی «شب چراغی برای در راه ماندگان و گمشدگان است و گستره آن باید بسی فراتر از مدح و مرثیه باشد.
ایشان اضافه کرد: اقیانوس شعر عاشورا گوهرهای ناب و ناسُفته دارد که صید این گوهرهای گران، غواصان دریادل و دلسپرده در شور و شعور و شیدایی میخواهد.
ابراهیمی با اشاره به ویژگیهای شعر عاشورایی خاطرنشان کرد: شعر عاشورا شعری حرکتآفرین، استکبار ستیز، عدالتمحور و افشا کننده است که «صدای حیرت بیدار» انسان معاصر جهت سلوک الی الله است.
وی با توجه به شاخصه های شعر عاشورایی عنوان کرد: نهضت عاشورا دارای سه بُعد «سوگ»،« حماسه » و «پیام عاشورا» است که شاعر باید در کنار پرداختن به اندوه و مصائب سیدالشهدا و شور حماسی قیام جاودانهاش، پیام بلیغ عاشورا را زینبوار به گوش جهانیان برساند.
ابراهیمی در پایان اضافه کرد: شعر عاشورایی الزاماً در کنار «موضوع» باید «موضع» دینی داشته باشد. موضوع ،توقف در صورت و ظاهر عاشورا و اندوه و مصائب آن و موضع، پرداخت باطن و سیرت و حقیقت معارف و حقمداری عاشوراست.
در این جلسه به نقد و تحلیل دو غزل عاشورایی از «دانیال زارع و فاطمه میرزایی» از شاعران جوان آیینی استان بوشهر ، منتخب دوره های اول و دوم سوگواره شعر از عرشیان نینوا پرداخته شد.
در این کارگاه شاعران هم استانی «سید مرتضی کرامانی، احمدرضا احمدی فر، دانیال زارع ، هانا دهقانی، فاطمه میرزایی ، محمد ابراهیمی، سجاد ندیمی، دریا افکار آزاد، فتحالله خلیلنژاد، زهرا فولادی و نعیم اکبر پور» به قرائت تازهترین دلسرودههای خود پرداختند.
پایان کارگاه با خوانش غزلی زیبا از «استاد سایه» توسط ادیب و هنرمند هماستانی بهنام هنری همراه بود.
لازم به ذکر اینکه کارگاه شعر آهنگ دیگر «دوشنبه های هر هفته» راس «ساعت ۱۸» واقع در حوزه هنری استان بوشهر، میزبان شاعران و ادب دوستان گرامی خواهد بود.