به گزارش روابط عمومی حوزه هنری استان بوشهر «دبیر سوگواره از جاماندگان عرشیان نینوا » نخست با اشاره به اهداف سوگواره گفت:
هدف از برگزاری این رویداد عظیم استانی، کشف و تقویت استعدادهای ادبی استان، توجه به ظرفیتهای نقالی و نشر و گسترش فرهنگ ناب عاشورا میباشد.
غلامرضا ابراهیمی اضافه کرد: تمامی آثار رسیده به دبیرخانه بهصورت« کدگذاری» و با حذف نام شاعر به هیات داوران انجام شد و همه اشعار از روی فرم ویژه داوری و زیباییشناسی ادبی، با نهایت دقت و صیانت مورد تحلیل و ارزیابی قرار گرفت.
وی برگزیدگان نهایی سوگواره را به شرح زیر اعلام کرد:
در «بخش نوجوان» فاطمه سادات حسینی از بوشهر ، سارا منصوری از آبدان و فاطمه میرزایی از بوشهر به ترتیب رتبههای اول تا سوم را کسب نمودند.
در « بخش جوان»حدیث زنگنه از عالیشهر ، حسین عاشوری از بردستان و دانیال ایزدی از بوشهر حایز مقام اول تا سوم سوگواره شدند.
در « بخش بزرگسال» مصطفی توفیقی از عسلویه ، یحیی وحیدی از دوراهک و علی حسین جمالی از عالیشهر به ترتیب رتبه های اول تا سوم را کسب کردند.
در «بخش اربعین حسینی» اسلام ابراهیمی از شهر شنبه، مازیار اسدی از خورموج و احمد احمدی از تنگستان به ترتیب رتبههای اول تا سوم را اخذ نمودند.
در «بخش نقالی عاشورایی» ، محمد رحمانی از عالیشهر «بزرگسال»، طوبی شیرکانی از خورموج «جوان» و ملیکا مقاتلی از خورموج بعنوان رتبههای «برگزیده» ردههای سنی فوقالذکر معرفی شد.
همچنین از شاعر و مترجم ادبی « اسلام ابراهیمی»بعنوان «منتخب ویژه »در بخش شاعر درخشان آیینی ،بخاطر چاپ مجموعه شعر عاشورایی حنجرههای سرخ ،کسب مقام اول در هر سه دوره این سوگواره، درخشش و کسب رتبههای متعدد در جشنوارههای ملی و استانی شعر آیینی و حضور فعال و مستمر در کارگاهها و شب شعرهای آیینی استان بوشهر، تجلیل و تقدیر شایسته بعمل آمد.
در بخش دیگر آیین اختتامیه، نماینده هئیت داوران سوگواره با اشاره به روند داوری اشعار گفت: سومین سوگواره جاماندگان از عرشیان نینوا پس از دریافت، کدگذاری و ارزیابی آثار توسط هیئتداوران، برگزیدگان مشخص شدند.
« دکتر بشیر علوی» نماینده هیئت داوران یادآور شد: فراخوان پوستر این رویداد استانی در ۱۰ شهریورماه با حضور اصحاب رسانه و شماری از مسئولین استانی رونمایی و در این مدت نزدیک به ۴۰۰ اثردر قالبهای مختلف کلاسیک و آزاد از ۱۲۰ شاعر آیینی به دبیرخانه سوگواره ارسال شد.
علوی افزود: یکی از نکات برجسته آثار رسیده، کشف و افق دید تازه، بهرهگیری از ظرفیتهای زبانی، سطح خوب اندیشگانی، عاطفه غنی و توجه به شاخصهای زیست بومی بود، که این مولفه ها در بخش جوان و بزرگسال بسیار چشمنواز و اثرگذار بود.
ایشان با توجه بخش نقالی افزود: حضور فعال بانوان در بخش نقالی و کیفیت بالای آثار دریافتی، نشان از پتانسیل های ویژه این رشته از سخنوری در هنرهای عاشورایی دارد.
نویسنده و منتقد ادبی افزود : داوری این دوره از سومین سوگواره را «حیدر منصوری، بشیر علوی و غلامحسین دریانورد» از چهرههای مطرح شعر آیینی و فعالان حوزه پژوهش و نقد ادبی استان بر عهده داشتند.
شایان ذکر اینکه آیین اختتامیه سومین سوگواره استانی شعر عاشورایی جاماندگان عرشیان نینوا، با میزبانی حوزه هنری انقلاب اسلامی استان بوشهر و با مشارکت اداره کل تبلیغات اسلامی استان و موسسه هنری و رسانه اوج، در دو بخش عمومی (قیام عاشورا) و بخش ویژه(اربعین حسینی و پیادهروی اربعین) در دو رشته «شعر و نقالی عاشورایی»با حضور مسئولین سازمان تبلیغات اسلامی استان بوشهر حجتالاسلاموالمسلمین محمدرضا طاهری، سرهنگ علیرضا غریبی مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و جمع کثیری از شاعران و نویسندگان و هنرمندان در طبقه سوم حوزه هنری استان بوشهر برگزار شد.