تئاتر بچه های مسجد در سالهای دور یازده دوره خود را پشت سر گذاشت. اما در دورهای به دلایلی متوقف شد. جریان تئاتری که سالهای سال به پرورش و معرفی استعدادهای تئاتر کشور از دل نوجوانان و جوانان مسجدی پرداخت و اکنون بعد از توقف 20 ساله دوباره احیا شده است. بنده خود یکی از همان نوجوانهایی بودم که در مساجد با عشق و علاقه اجرای تئاتر داشتم.
فرایند احیای جشنواره تئاتر بچههای مسجد بار دیگر با تغییر و تحولات مدیریتی حوزه هنری آغاز شد. حمایتهای آقای مومنی شریف رئیس حوزه هنری از این جریان تئاتری و دغدغه شخصی و علاقه قلبیام در مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری به تئاتر مسجدی موجب تسریع کار در این جشنواره شد.
تا به امروز ۱۴ دفتر تئاتر مردمی بچه های مسجد در ۱۴ استان افتتاح شده است. هدف ما از راهاندازی این دفاتر تربیت و پرورش و کشف استعدادهای نوجوان و جوانی است که در استان ها راهی برای ورود به گروه های حرفه ای تئاتر ندارند. به مدیران حوزه هنری استانی و فعالان فرهنگی در مساجد استانها گفتیم که ابتدا استعدادهای تئاتری را کشف و سپس به آنها بپردازند و بعد از آن دفاتر را افتتاح کنند.هدف ما از برگزاری جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد، تنها تربیت هنرمند نیست. بلکه علاوه بر تربیت هنرمند، تربیت مدیریت فرهنگی کشور را از همین جا و از همین نوجوانان و جوانان مسجدی شروع کردهایم. همچنین معرفی تئاتر به عموم مردم کشور و مخاطب سازی برای تئاتر است. خیلی از مردم با تئاتر و قابیلتهای آن آشنایی ندارند. مردمی شدن تئاتر از دیگر اهداف ما در برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد است. تئاتر ما مردمی نیست و تنها هنرمندان، دانشجویان و اهالی حرفهای تئاتر برای تماشای تئاتر وقت میگذارند.کار ما تازه با پایان جشنواره دوازدهم تئاتر مردمی بچه های مسجد آغاز میشود. اتمام دوازدهمین جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد، آغازی بر فعالیتهای ما در تئاتر مردمی است. به دنبال استمرار اجرای تئاتر در مساجد بعد از پایان جشنواره دوازدهم هستیم.
یکی از مشکلات ما در این جشنواره کمبود متن بود. به همین دلیل از ۱۰ نمایشنامه نویس تهرانی و ۱۰ نمایشنامه نویس شهرستانی درخواست تولید متن مورد استفاده جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد کردیم. با ارسال متون تولیدی به شهرستان ها، از شرکت کنندگان خواستیم تا بر اساس این متن ها به کار اجرایی بپردازند. قصدمان از این جریان، ریل گذاری برای دوره های بعدی است. از سوی دیگر نمایشنامههای تولیدی گفته شده، توسط انتشارات سوره مهر حوزه هنری در دست چاپ است. تلاشمان این بوده که موضوع نمایشنامهها جذاب و ویژه مسجد باشد. در نظر داریم تا در اختتامیه اجرای هر نمایش، از نمایشنامههای چاپ شده همان نمایش رونمایی شود.جایزهای به نام زنده یاد فرج الله سلحشور در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه های مسجد در نظر گرفته است. زنده یاد سلحشور از بچه های مسجد بود و تئاتر را از مساجد آغاز کرد. از این رو جایزه ویژه جشنواره که به اثر برگزیده اهدا میشود، به نام زنده یاد فرج الله سلحشور است. شاید یکی از مواردی که باعث فاصله گرفتن جوانان از مساجد شده، نگاه هیئت امنای مساجد است. بعد از ۲ دهه تعطیلی این جشنواره را احیا کردیم و از این رو باید در ابتدا با برنامه و اندیشه ورزی دقیقی پیش رویم تا حساسیت ایجاد نشود. بازخورد مخاطبان نشان خواهد داد که باید در زمینه نحوه جذب خانوادهها برای حضور و تماشای آثار جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد در مساجد میزبان این رویداد با توجه به جداگانه اجرا شدن آثار آقایان و بانوان چگونه برنامه ریزی کنیم.ما نمایش های متنوعی با موضوعات مختلف داریم و سعی کردیم رویکردمان در جریان جدید جشنواره تئاتر مردمی بچه های مسجد فقط مسائل دینی و تاریخی نباشد. شرایط اجرای تئاتر در مساجد با سالن متفاوت است و اجرای تئاتر در مساجد همراه با صمیمیت و سادگی است. ما نمی خواهیم بچه های تئاتری را پولکی بار بیاوریم. بچه های تئاتر مسجد با عشق کار خود را انجام میدهند و ما باید این عشق را تقویت کنیم.ما نمیخواهیم تئاتری های ارزشی پولکی بشوند. بلکه در نظر داریم هنرمندان این آثار را با عشق شروع کنند و با عشق هم ادامه دهند تا زمانی که حرفهای شوند و آن زمان شرایط تغییر میکند. بنابراین من خودم هم هنوز که هنوز است درباره مبلغ کارهای ارزشی صحبت نمیکنم و هر چه پیشنهاد میدهند قبول میکنم.